Omgaan met groei
Internationalisering
Marketing & verkoop
Persoonlijk leiderschap
Strategie
Financiering
Personeel

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

HKB ondersteunt ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Met onze deskundige adviseurs weet je waar je aan toe bent en maken we ook jouw bedrijf succesvoller. Aan de hand van het strategiekaartenmodel heeft HKB verschillende thema’s opgesteld. Deze thema’s, onze diensten, zijn onder de populaire producten uiteengezet.

Groeistrategie

Actieplan voor succesvol ondernemen

Heb je een helder beeld van de (operationele en financiële) gevolgen van jouw beslissingen? Vind je dat jouw bedrijf professioneel genoeg is ingericht? Hoeveel grip heb je op jouw bedrijf? Werk je in jouw bedrijf of werk je aan jouw bedrijf? Tijdens de workshop ‘Actieplan voor succesvol ondernemen!‘ krijg je antwoord op deze vragen.

Bedrijfswaardering en overname

Krijg inzicht in de huidige waarde van jouw bedrijf

Waarom zou je jouw bedrijf laten waarderen? Wil je jouw bedrijf gaan verkopen? Of een joint venture aangaan? Of jouw bedrijf inbrengen in een ander bedrijf? Een bedrijfswaardering geeft inzicht in de huidige waarde gebaseerd op de toekomst van jouw bedrijf. Het geeft inzicht in omzetontwikkeling, kostenontwikkeling en bijbehorende risico’s. Ook is het mogelijk om verschillende alternatieve scenario’s tastbaar te maken. Een bedrijfswaardering maakt het mogelijk om het effect van een bedrijfsstrategie in geld uit te drukken.

Coaching Internationaal Ondernemen

Starten met succesvol internationaal ondernemen

Heb je de ambitie om met jouw bedrijf ook in het buitenland actief te worden? HKB helpt jou bij de eerste export stappen of bij het opzetten van een buitenlandse vestiging.

4Care Nederland B.V.

Bedrijfsverbetering

”Wij werken sinds het voorjaar van 2016 samen met HKB aan de groei van ons bedrijf (één van de diensten van HKB). Er liggen veel kansen voor 4Care en we zijn ambitieus, maar wij merkten dat we hulp konden gebruiken om onze groei te realiseren. We zijn begonnen met het opstellen van een Actieplan voor Succesvol Ondernemen om doelen te stellen en om heldere acties te definiëren. Vervolgens zijn we in het DaVinci Bedrijfsverbeterprogramma aan de gang gegaan om structuur in ons bedrijf te brengen. Het prettige van de Samenwerking met HKB is dat adviezen weloverwogen, maar heel praktisch gebracht worden. Ze kunnen meteen uitgevoerd worden. HKB stroopt dan de mouwen op en zorgt ervoor dat acties direct aangepakt en geregeld worden. Zo hebben we processen verbeterd, functies beter omschreven, onze handelskanalen beter vormgegeven en wordt onze directeur in Polen op een aantal vlakken ondersteund. We geven zo stap voor stap vorm aan onze ambitie.”

Henk en Lelia van Lierop
Directie

Tilbox

Omgaan met groei

“De afgelopen jaren heeft Tilbox een enorme groei doorgemaakt. Net als bij veel bedrijven, brengt dit groeistuipen met zich mee en liepen we tegen diverse problemen aan die verdere groei in de weg stonden. Rob Bierens, adviseur van HKB, bood ondersteuning waar bij ons de know-how ontbrak. Zo hielp Rob ons met het optimaliseren van processen en het verbeteren van de sales (één van de diensten van HKB). Momenteel is hij nog steeds wekelijks bij Tilbox te vinden om er mede voor te zorgen dat het personeel naar een hoger level wordt getild om de verwachte groei mogelijk te maken.”

Frank Tilburgs
Directeur