Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Waarom zou je jouw bedrijf laten waarderen? Wil je jouw bedrijf gaan verkopen? Of een joint venture aangaan? Of jouw bedrijf inbrengen in een ander bedrijf? Een bedrijfswaardering geeft inzicht in de huidige waarde gebaseerd op de toekomst van jouw bedrijf. Het geeft inzicht in omzetontwikkeling, kostenontwikkeling en bijbehorende risico’s. Ook is het mogelijk om verschillende alternatieve scenario’s tastbaar te maken. Een bedrijfswaardering maakt het mogelijk om het effect van een bedrijfsstrategie in geld uit te drukken.

De waarde van een bedrijf wordt in hoofdlijn gevormd door drie componenten. Deze componenten zijn de volgende: vrije geldstroom uit een bedrijf, bedrijfsrisico’s en financieringsstructuren. 

Een bedrijfswaardering is gebaseerd op prognoses. Jouw HKB adviseur helpt je bij het verkrijgen van inzicht in deze prognoses en stelt een waardematrix op. Gebaseerd op jouw informatie komen we tot een beeld van de meest aannemelijke toekomst. Dat beeld leidt tot een indicatieve waardebepaling.

De prijs is wat je betaalt, de waarde is wat je krijgt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Op basis van het adviesgesprek kunnen wij de waarderingsanalyse verder verfijnen. We onderbouwen jouw prognoses, gaan dieper in op de bedrijfsrisico analyse, en maken een markt- en concurrentieonderzoek. Deze gegevens vergelijken we in een ratio-analyse met andere partijen in de markt.

Bedrijfsovername

Bedrijfsovername

Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer er mee te maken; bedrijfsopvolging. En eigenlijk kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Er komt namelijk flink wat kijken bij het overdragen van een onderneming. Juiste en goede hulp is hierbij onmisbaar. Of het nu gaat om het verkoopklaar maken van de onderneming, de verkoop aan de juiste partij of verkoop door de juiste partij; wij helpen ondernemers op weg.

HKB hanteert bij overnameprocessen een overzichtelijk vijf-stappenmodel. Afhankelijk van de situaties beslissen we samen met onze opdrachtgevers welke stappen van toepassing zijn.

 

  1. Zoekfase
  2. Biedingsfase
  3. Onderhandelingsfase
  4. Controle & contractfase
  5. Integratiefase

Daarnaast is HKB lid van de DCFA. De DCFA is de onafhankelijke vereniging van ervaren fusie- en overnameprofessionals.
Area of expertise:
-business valuation
-corporate finance
-restructuring

HKB begeleidde Libra ICT tijdens de overname van Imagine ICT. Klik hier om meer te lezen.

Bedrijfsovername door Hostma B.V. begeleid door HKB. Klik hier om meer te lezen.

Wil jij vrijblijvend kennis maken met HKB?

Dat kan! Neem via het contactformulier hiernaast contact met ons op.

Wij nodigen je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je alles vertellen over wat wij voor jou kunnen betekenen voor bedrijfswaardering en bedrijfsovername.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.