Privacy and Cookie statement HKB

 

Doeleinden verwerking

HKB is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Servicedoeleinden, zoals het opnemen van contact met je en het beantwoorden van vragen die je hebt gesteld via onze contactformulieren.
  • Marketingdoeleinden, zoals het verzenden van nieuwsbrieven, tonen van aanbiedingen en informatie, sturen van gebruikersinformatie, serviceberichten of andere boodschappen op de HKB-website.
  • Ontwikkel- en analysedoeleinden om onze websites verder te ontwikkelen en verbeteren, voor statische analyses en marktonderzoek zoals het meten van respons op onze diverse online scans.
  • Voorkomen van fraude en deze te bestrijden.
  • Voldoen aan de wet waaronder de fiscale wetgeving.
  • Om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen te brengen worden de gegevens van sollicitanten bewaard in onze portefeuille.
  • HKB neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

De persoonsgegevens die HKB verwerkt zijn de gegevens die je zelf aan HKB verstrekt. Dit zijn je voor- en achternaam en emailadres als je het contactformulier op onze website invult, of als je onze nieuwsbrief ontvangt.

Voor het opstellen en toesturen van rapportages van op de website ingevulde scans,  of de opgevraagde documenten of om een goede selectie maken tijdens een werving en selectieproces te maken, worden meer gegevens opgevraagd. Verplichte gegevens verschillen per activiteit en worden duidelijk vooraf aangegeven, vaak met een * (verplicht veld) in een formulier.

Als je klant bent bij HKB verstrek je ons bedrijfsgegevens. Onderdeel van deze bedrijfsgegevens zijn ook persoonsgegevens zoals namen, telefoonnummers, emailadressen van medewerkers, locatie informatie, informatie over de privésituatie van de ondernemer. In onze algemene voorwaarden omschrijven we hoe we met deze gegevens omgaan.

Vanzelfsprekend kies je zelf welke gegevens je aan HKB verstrekt.

Wettelijke grondslag verwerking

HKB verwerkt je persoonsgegevens op basis van de volgende wettelijke grondslagen:

  • De verwerking van de persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst. Onder deze categorie val je als je klant (of prospect) bent van HKB. Doel van de verwerking is het geven van offertes en het leveren van diensten van HKB waarvoor we je onder meer bellen en mailen. Ook ontvangen we betaalgegevens van jouw bedrijf. Als service naar de klanten informeren we je ook over wijzigingen in onze dienstverlening en houden we je via de nieuwsbrief op de hoogte van zaken die voor onze klantenkring in algemene zin relevant zijn. Je kunt je voor deze nieuwsbrieven uitschrijven.
  • De verwerking van je persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van de/het volgende gerechtvaardigde belang(en) van HKB. Zo registreren wij het surfgedrag op onze website www.hkb-advies.nl om daarmee de website te kunnen verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Onder deze categorie val je als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief en geen klant bent bij HKB. Als je je uitschrijft voor de nieuwsbrief, worden jouw gegevens uit de database van HKB verwijderd.

Ontvangers persoonsgegevens

HKB verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkingsovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. HKB blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

HKB verstrekt je emailadres aan Mailchimp indien je toestemming gegeven hebt tot het ontvangen van de nieuwsbrief. Mailchimp verzamelt je gegevens buiten de EU. Hoe Mailchimp met deze gegevens omgaat lees je in het privacy statement van Mailchimp deze kun je vinden op https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Bewaartermijn persoonsgegevens

HKB bewaart je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om de beschreven doelen te realiseren. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren.

Gegevens van klanten van HKB bewaren wij volgens de fiscale bewaarplicht tot 7 jaar na het beëindigen van de klantrelatie. Wel wordt uiterlijk twee jaar na het beëindigen van de klantrelatie een selectie gemaakt, waarbij de gegevens die niet langer relevant zijn tussentijds worden verwijderd.

Rechten betrokkenen

Je hebt het recht om een verzoek bij ons in te dienen tot inzage, correctie en/of verwijdering van de persoonsgegevens die wij van je verwerken. Hiernaast heb je het recht om ons te verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken en om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens.

Als betrokkene heb je ook het recht HKB te verzoeken de persoonsgegevens die je zelf aan HKB verstrekt hebt in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm terug te krijgen, zodat je deze persoonsgegevens indien gewenst aan een andere partij kunt verstrekken.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

HKB neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of
via info@hkb-advies.nl.

Contactgegevens

Voor vragen over ons privacystatement en de verwerkingen die HKB doet kun je contact opnemen via info@hkb-advies.nl .

Cookies

Wij maken op onze website www.hkb-advies.nl gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van de websites wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen.

 

HKB gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Wij plaatsen “tracking cookies” op je computer, tablet of smartphone. Bij jouw eerste bezoek aan onze website informeren wij jou over deze cookies en vragen we je toestemming voor het plaatsen ervan.

Deze cookies gebruiken wij o.a. om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. De informatie bestaat uit gegevens zoals je IP-adres, het type browser en het computersysteem dat je gebruikt. De verkregen informatie wordt vervolgens gebruikt om de website goed te laten werken en om de website verder te ontwikkelen en verbeteren.

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt je browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en op ander websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/.

HKB plaatst geen cookies ten bate van andere partijen. HKB maakt gebruikt van o.a. Google Analytics en WordPress. De servers van Google bevinden zich buiten de Europese Unie. Google voldoet aan het EU-US privacy shield zodat zij voldoen aan de minimale EU privacy afspraken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Een verzoek tot inzage, correctie en/of verwijdering, dan wel beperking en bezwaar kun je schriftelijk (via email of post) indienen. De gegevens die je ingevuld hebt voor de nieuwsbrief kun je zelf aanpassen of verwijderen via de link uitschrijven button onder in de nieuwsbrief. Een verzoek tot dataportabiliteit kun je ook schriftelijk indienen. Zie hiervoor onze contactpagina www.hkb-advies.nl/contact. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen.

Contactgegevens

HKB
Adres Dorpstraat 173a
Postcode en Plaatsnaam 5504HE Veldhoven
E-mailadres info@hkb-advies.nl
Telefoonnummer 040-4021112
KvK nummers 55409008 Veldhoven,

68671210 Valkenswaard, 68671210 Oirschot

Overige contactgegevens en contactformulier https://www.hkb-advies.nl/vestigingen/veldhoven/

Oirschot

 

 Klachten

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Indien je een klacht hebt over de verwerking van de persoonsgegevens, neem dan contact op via bovengenoemde contactgegevens ter indiening van je klacht. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Aanpassing privacy statement en cookie statement

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn rond bedrijfsactiviteiten of als er iets verandert in de wet of rechtspraak kunnen wij het dit privacy en cookie statement aanpassen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de laatste versie van dit privacy en cookie statement. Kijk daarom af en toe of er iets veranderd is. Dit privacy en cookie statement is het laatst gewijzigd op 16 mei 2018.