fbpx

Wat doet HKB?

HKB levert bedrijfskundig advies aan bedrijven binnen het MKB. Zo zorgen wij voor onder andere rendementsverbetering en helpen wij bij een betere bedrijfsvoering. Onze opdrachtgevers ervaren ons advies als een heldere analyse en een praktische aanpak, waardoor snel resultaat geboekt kan worden.

Vanuit onze bedrijfskundige achtergrond zien wij dat producten en diensten steeds vaker ‘wereldwijd concurrerend’ geleverd worden. Daarom is het maken van goede producten alleen niet meer voldoende. Strategie en innovatie maakt bedrijven onderscheidend. Vakmanschap en kwaliteit zijn basisvoorwaarden om ‘mee te mogen doen’.

Daarnaast maken klantgerichtheid, operationele efficientie, stabiliteit van de onderneming en kostenbeheersing het verschil in een wereld die steeds sneller verandert.

De adviseurs van HKB hebben de kennis en ervaring om uw concurrentiekracht te vergroten. Wij zijn gepokt en gemazeld in het nationale en internationale MKB. We zien waar de mogelijkheden liggen voor bedrijven. Om die mogelijkheden in de praktijk tot uitvoering te brengen heeft HKB slimme producten ontwikkeld. Onze adviseurs staan naast ondernemers en helpen bij de uitvoering van plannen en verbetertrajecten.

Omgaan met groei
Internationalisering
Marketing & verkoop
Persoonlijk leiderschap
Strategie
Financiering
Personeel

Onze samenwerking
met opdrachtgevers

De meeste ondernemers die wij begeleiden en ondersteunen zijn mensen met een nuchtere kijk op hun bedrijf. Zo is het merendeel van het type: niet zeuren, maar handen uit de mouwen! Zo nuchter gaan ze ook met hun bedrijf om, vaak varend op grote product- of marktkennis. Ze hebben hun bedrijf uitgebouwd vanuit vakmanschap of een goede handelsgeest. Hierbij is zelfstandigheid en zelf uitdagingen oplossen een groot goed.

Toch zijn er zaken waar meer specialistische kennis bij komt kijken, denkend aan onderwerpen die verband houden met de bedrijfsvoering, maar die een vak-ondernemer veel tijd kosten. En juist die zaken remmen dan de zaak af of zorgen voor gebonden handen. In die gevallen helpen wij graag, want door middel van een heldere analyse van de uitdaging en een praktische aanpak komen we samen tot een resultaat. Op basis van onze bedrijfskundige ervaring en kennis van MKB vraagstukken bieden wij uitgekiende oplossingen aan. Door middel van praktische werksessies en met behulp van heldere modellen gaan we samen met jou en je medewerkers aan de slag.

De aanpak van HKB is transparant, want wij maken heldere afspraken over resultaten en kosten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

Laatste nieuws

Meer nieuws
HR specialist Simone

Hoe vind je de perfect kandidaat?

14 februari, 2019

Een nieuwe medewerker zoeken doe je waarschijnlijk maar af en toe. Je probeert de juiste kanalen te vinden om de vacature onder de aandacht te brengen en hoopt dan dat je de beste medewerker kiest. Dat kost tijd. We hebben HKB's HR specialist Simone Sleddens gevraagd hoe je dit het beste aanpakt!

De visie van Jack op 2019!

31 januari, 2019

Afgelopen jaar heeft HKB Oirschot grote stappen in zijn groeistrategie gemaakt. We hebben adviseur Jack Kroon geïnterviewd en gevraagd hoe hij het jaar 2018 ervaren heeft. Wat 2019 gaat brengen voor HKB Oirschot en voor Jack. Wat zijn belangrijkste doel voor 2019 is en tot slot wat zijn advies is aan andere ondernemers om de gestelde doelen te bereiken.

Bedrijfsovername begeleider Jack Kroon HKB

In 5 stappen naar inzichtelijke bedrijfsprocessen

21 januari, 2019

Bedrijfsadviseur Max Beenen brengt processen van bedrijven in kaart. In de maanden dat hij werkzaam is bij HKB heeft hij al verschillende bedrijven procesmatig geanalyseerd en geadviseerd. Wat valt hem op? Hoe maak je processen inzichtelijk? Hoe kan je de kwaliteit van je organisatie verbeteren? Max deelt graag zijn inzichten.