Wat doet HKB?

HKB levert bedrijfskundig advies aan bedrijven binnen het MKB. Zo zorgen wij voor onder andere rendementsverbetering en helpen wij bij een betere bedrijfsvoering. Onze opdrachtgevers ervaren ons advies als een heldere analyse en een praktische aanpak, waardoor snel resultaat geboekt kan worden.

Vanuit onze bedrijfskundige achtergrond zien wij dat producten en diensten steeds vaker ‘wereldwijd concurrerend’ geleverd worden. Daarom is het maken van goede producten alleen niet meer voldoende. Strategie en innovatie maakt bedrijven onderscheidend. Vakmanschap en kwaliteit zijn basisvoorwaarden om ‘mee te mogen doen’.

Daarnaast maken klantgerichtheid, operationele efficientie, stabiliteit van de onderneming en kostenbeheersing het verschil in een wereld die steeds sneller verandert.

De adviseurs van HKB hebben de kennis en ervaring om uw concurrentiekracht te vergroten. Wij zijn gepokt en gemazeld in het nationale en internationale MKB. We zien waar de mogelijkheden liggen voor bedrijven. Om die mogelijkheden in de praktijk tot uitvoering te brengen heeft HKB slimme producten ontwikkeld. Onze adviseurs staan naast ondernemers en helpen bij de uitvoering van plannen en verbetertrajecten.

Omgaan met groei
Internationalisering
Marketing & verkoop
Persoonlijk leiderschap
Strategie
Financiering
Personeel

Onze samenwerking
met opdrachtgevers

De meeste ondernemers die wij begeleiden en ondersteunen zijn mensen met een nuchtere kijk op hun bedrijf. Zo is het merendeel van het type: niet zeuren, maar handen uit de mouwen! Zo nuchter gaan ze ook met hun bedrijf om, vaak varend op grote product- of marktkennis. Ze hebben hun bedrijf uitgebouwd vanuit vakmanschap of een goede handelsgeest. Hierbij is zelfstandigheid en zelf uitdagingen oplossen een groot goed.

Toch zijn er zaken waar meer specialistische kennis bij komt kijken, denkend aan onderwerpen die verband houden met de bedrijfsvoering, maar die een vak-ondernemer veel tijd kosten. En juist die zaken remmen dan de zaak af of zorgen voor gebonden handen. In die gevallen helpen wij graag, want door middel van een heldere analyse van de uitdaging en een praktische aanpak komen we samen tot een resultaat. Op basis van onze bedrijfskundige ervaring en kennis van MKB vraagstukken bieden wij uitgekiende oplossingen aan. Door middel van praktische werksessies en met behulp van heldere modellen gaan we samen met jou en je medewerkers aan de slag.

De aanpak van HKB is transparant, want wij maken heldere afspraken over resultaten en kosten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

Laatste nieuws

Meer nieuws
4Care

Henk van Lierop deelt zijn internationale ervaringen uit de praktijk

1 april, 2019

Henk van Lierop, directeur van 4Care International, deelt zijn internationale ervaringen uit de praktijk. Welke tegenvallers is het bedrijf onderweg tegengekomen en wat zou Henk anders doen? Henk van Lierop geeft antwoord op deze vragen.

Martijn vindt controle door los te laten

1 april, 2019

"De dagelijkse werkzaamheden zorgen ervoor dat ons personeel daardoor werd opgeslokt  en er geen ruimte was voor andere kansen van buitenaf. De eerste stap die we zetten was om te zorgen voor duidelijke functies. Hierdoor kwam er veel rust. Er zijn heldere afspraken gemaakt en handvaten gecreëerd om te groeien, i.p.v. het proces te versnellen."

RVO

Het succes van gestructureerd internationaal ondernemen

29 maart, 2019

Je levert een product of dienst waarvan je denkt, “waarom zou ik mij door landsgrenzen laten tegenhouden?” Aan de andere kant, voelt internationaal ondernemen als een achtbaan waarvan je uiteindelijk geen idee hebt waar je terecht komt. Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen.Maar het allerbelangrijkste: Waarom is het dan zo belangrijk, gestructureerd te werk te gaan en een weloverwogen plan te...