Erik Davidse

Erik Davidse, 23 jaar oud en sinds februari gestart met zijn afstudeerstage bij HKB. Voor het afronden van zijn opleiding Finance en Control, zocht hij een stage bij een praktisch bedrijfskundig bureau om daar de theorie te kunnen vertalen naar de praktijk.

“De uitdaging die ik bij HKB aanga is om de financiële data van ondernemingen te vertalen naar duidelijke en begrijpelijke taal om zo inzicht te krijgen in de gezondheid van ondernemingen, aan de hand van een tool.

Soms lijkt het alsof het behaalde resultaat genoeg zegt over de gezondheid van een bedrijf, maar jaarrekeningen alleen, vertellen niet het complete verhaal. Het model dat ik ga bouwen is bedoeld om inzicht te geven in de sterke, maar ook de zwakke punten van een bedrijf.

Deze tool is bedoeld om inzicht te krijgen in risico’s zodat je deze op tijd ziet aankomen, maar ook om kansen te benutten. Ik houd je graag op de hoogte van mijn onderzoek, en waarom dat voor jouw bedrijf heel waardevol kan zijn!”

Waarom HKB?

“HKB biedt mij de ideale mogelijkheid om naast financiële analyses een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende ondernemingen. Verder vind ik het erg leuk om klantgericht te werken en kijk ik uit naar mijn afstudeeronderzoek.”

Wat zijn je sterke punten binnen HKB?

“Vanuit mijn opleiding heb ik de theorie van accounting, financiële analyses en allerlei andere aspecten van Finance meegekregen. De uitdaging die ik bij HKB aanga, is om de financiële data van ondernemingen te vertalen naar duidelijke en begrijpelijke taal om inzicht te krijgen in de gezondheid van ondernemingen.”

Wie is Erik?

“Ik ben in de weekenden vaak te vinden op de voetbalvereniging in Middelburg, waar ik voetbal in het 3e elftal met vrienden. Daarbij kijk ik graag naar sport (voetbal, schaatsen, Formule 1), zelf of met vrienden. Daarnaast houd ik ervan om lange reizen te maken. Tot nu toe heb ik al diverse delen van Europa, Azië en Australië bekeken en hoop ik in de toekomst nog veel meer te kunnen zien van de wereld.”