Laatste nieuws

Meer nieuws
HKB banner

Terugblik 2019 door Rob en Rick

23 December, 2019

2019 is bijna ten einde en de nodige ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Binnen HKB Advies en in de regio Eindhoven die we graag met jullie willen delen. Tijd voor een terugblik met Rob Bierens & Rick van Hout.

Marjolein Martens

Welkom Marjolein Martens

11 December, 2019

Marjolein Martens is sinds december 2019 werkzaam bij HKB als Marketing adviseur. Welkom bij het team en veel succes Marjolein!

Rob Kimpen en Jack van den Heuvel tijdens het HKB Ondernemerscafé Boeien Binden Belonen

HKB Ondernemerscafé: Boeien – Binden – Belonen: Hoe motiveer je jouw medewerkers?

5 December, 2019

Veel ondernemers worstelen met de vraag: Hoe kunnen we onze talenten op de goede manier motiveren en behouden voor het bedrijf? Is een (extra) financiële beloning wel de manier om talent aan te trekken, te binden en te motiveren? Dit was het thema tijdens het laatste HKB Ondernemerscafé.

Ruud van Empel

Onze opdrachtgever Ruud van Empel aan het woord!

20 November, 2019

Onze opdrachtgever Ruud van Empel aan het woord! Van Empel Inspecties en Advisering over groeien met HKB.

“Door onze medewerkers mede-eigenaar te maken zetten we echt de volgende stap”

13 November, 2019

HKB adviseur Rob Kimpen interviewde Jack van den Heuvel over de manier waarop zij medewerkers binden en welke overwegingen ze daarbij hadden.

Opening vestiging Rob Kimpen in Veldhoven!

22 October, 2019

De nieuwe vestiging van HKB voor Succesvoller Ondernemen van Rob Kimpen is vrijdag 18 Oktober feestelijk geopend!

Welkom Rob Kimpen!

2 October, 2019

Op 1 oktober 2019 startte zelfstandig ondernemer Rob Kimpen als bedrijfsadviseur bij HKB.  Maak kennis met onze nieuwe collega!

Het leiderschapsverhaal van ondernemer Koen van Hout

11 September, 2019

"Ik deed niet alles meer zelf en ik kreeg weer tijd om aan mijn bedrijf te werken. Nu ben ik bezig met het nadenken over de cultuur, structuur en groei van het bedrijf. Er staan zelfs al plannen voor een 2e vestiging!”

Marketing advies

Wat is het succes van goed leiderschap?

29 August, 2019

Zit jouw hoofd vol met zaken die continu de aandacht vragen? Heb je hierdoor geen tijd om kansen in de markt te pakken? Dan is het tijd om jouw leiderschapsstijl onder de loep te nemen! Zodat je weer met de volle 100% aan je bedrijf kunt werken, in plaats van in je bedrijf. Wil je weten hoe? Bedrijfsadviseur Jack Kroon legt uit.

De MKB Ondernemers Experience, waarom zou je deelnemen?

14 August, 2019

Hoe ziet het ontwikkelingstraject eruit? Voor wie is de MKB Ondernemers Experience? Maar nog belangrijker, wat is het succes voor jou als ondernemer als je deelneemt aan de MKB Ondernemers Experience? We vragen het Rob Bierens.

Een vliegende start na de vakantie

13 August, 2019

Je bent weer aan het werk, en de waan van de dag slokt je iedere keer weer op! Ben jij die MKB-ondernemer, die wel klaar is om daadwerkelijk de kansen te grijpen? Voor iedere ondernemer bieden we oplossingen op maat voor jouw bedrijf.

Informatiebijeenkomst MKB Ondernemers Experience

12 August, 2019

Ben je benieuwd wat de MKB Ondernemers Experience nog meer te bieden heeft? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 2 september 2019.

Hoe financieel gezond is jouw bedrijf?

8 August, 2019

Erik Davidse heeft in het afgelopen jaar voor HKB een model opgezet om MKB- bedrijven effectief financieel in kaart te brengen. Het doel van zijn onderzoek was om data uit boekhoudsystemen en jaarrekeningen om te zetten naar informatie die snel en praktisch ingezet kan worden voor bedrijfskundig advies en als ondersteuning voor diverse beslissingen in bedrijven.

Martijn Buijtels AMB

Wat zegt onze opdrachtgever?

8 July, 2019

We kunnen natuurlijk ook zelf vertellen wat we doen, maar we laten veel liever onze opdrachtgevers aan het woord! "Voor zowel mijn rol in het bedrijf als privé, heb ik veel meer rust gekregen omdat ik dingen heb los moéten laten."

Bedrijfsadviseurs MKB

Strategie, wat moet ik ermee?

17 June, 2019

Hoe doelgericht is jouw bedrijf? Met een unieke strategie kan een bedrijf zich onderscheiden van haar concurrenten. Of is jouw organisatie ‘De hartenkoniging’ uit Alice en Wonderland? Die ontzettend hard werkt, maar nauwelijks merkt dat je het doel voor ogen bereikt.

Missie, visie

Visie en missie, wat moet ik ermee?

2 May, 2019

Waarom is de ene organisatie succesvoller dan de andere? Deze vraag houdt veel ondernemers bezig, zeker als het gaat om vergelijk in de eigen branche. Een succesvolle ondernemer is bezig met de wereld van morgen en zijn rol daarin.

4Care

Henk van Lierop deelt zijn internationale ervaringen uit de praktijk

1 April, 2019

Henk van Lierop, directeur van 4Care International, deelt zijn internationale ervaringen uit de praktijk. Welke tegenvallers is het bedrijf onderweg tegengekomen en wat zou Henk anders doen? Henk van Lierop geeft antwoord op deze vragen.

Logo AMB

Martijn vindt controle door los te laten

1 April, 2019

"De dagelijkse werkzaamheden zorgen ervoor dat ons personeel daardoor werd opgeslokt  en er geen ruimte was voor andere kansen van buitenaf. De eerste stap die we zetten was om te zorgen voor duidelijke functies. Hierdoor kwam er veel rust. Er zijn heldere afspraken gemaakt en handvaten gecreëerd om te groeien, i.p.v. het proces te versnellen."

RVO

Het succes van gestructureerd internationaal ondernemen

29 March, 2019

Je levert een product of dienst waarvan je denkt, “waarom zou ik mij door landsgrenzen laten tegenhouden?” Aan de andere kant, voelt internationaal ondernemen als een achtbaan waarvan je uiteindelijk geen idee hebt waar je terecht komt. Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen.Maar het allerbelangrijkste: Waarom is het dan zo belangrijk, gestructureerd te werk te gaan en een weloverwogen plan te...

Klaar voor de starat? Export

Klaar voor de start? Export! – Event RVO

11 March, 2019

Zie je kansen voor jouw product in het buitenland, maar zoek je hulp bij het zetten van de eerste stap? Of exporteert je al, maar wil je nieuwe markten verkennen? KLaar voor de start? Export! HKB is aanwezig op het RVO- Export event van dinsdag 19 maart 2019 als SIB-adviseur.

Hoe vind je de perfecte kandidaat?

Hoe vind je de perfect kandidaat?

14 February, 2019

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat het vierde kwartaal van 2018 het laagste punt werkeloosheid heeft bereikt sinds het vierde kwartaal van 2008! En dan zijn natuurlijk alle goede kandidaten allang aan de slag!  Via welke kanalen krijg je je vacature nu WEL onder de aandacht bij jouw potentiële nieuwe topper? Hoe vind je de perfecte kandidaat en waar moet...

De visie van Jack op 2019!

31 January, 2019

Afgelopen jaar heeft HKB Oirschot grote stappen in zijn groeistrategie gemaakt. We hebben adviseur Jack Kroon geïnterviewd en gevraagd hoe hij het jaar 2018 ervaren heeft. Wat 2019 gaat brengen voor HKB Oirschot en voor Jack. Wat zijn belangrijkste doel voor 2019 is en tot slot wat zijn advies is aan andere ondernemers om de gestelde doelen te bereiken.

In 5 stappen naar inzichtelijke bedrijfsprocessen

21 January, 2019

Bedrijfsadviseur Max Beenen brengt processen van bedrijven in kaart. In de maanden dat hij werkzaam is bij HKB heeft hij al verschillende bedrijven procesmatig geanalyseerd en geadviseerd. Wat valt hem op? Hoe maak je processen inzichtelijk? Hoe kan je de kwaliteit van je organisatie verbeteren? Max deelt graag zijn inzichten.

Bedrijfsadviseurs MKB

De visie van Rob op 2019!

21 January, 2019

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. HKB heeft vier nieuwe collega’s mogen verwelkomen, een nieuwe huisstijl en naam gelanceerd en verhuisd naar een prachtige locatie in Veldhoven. En als klapper op de vuurpijl heeft de groei van HKB ervoor gezorgd dat we in 2018 onze 75e klant konden verwelkomen. Daarom hebben we Rob Bierens geïnterviewd en gevraagd om vooruit te kijken!

Ron en Jan Libra ICT

HKB begeleidt Libra ICT tijdens de overname van Imagine ICT

21 January, 2019

Rob Bierens heeft Jan Timmers van Libra ICT begeleid tijdens de succesvolle overname. Graag vertellen Rob en Jan hoe deze fusie tot stand is gekomen, hoe het proces verlopen is en hoe de toekomst van Libra ICT eruit ziet!

Hostma BV

Bedrijfsovername door Hostma B.V. begeleid door HKB

14 January, 2019

Lees meer over de overname van Hostma B.V. & Scheerens Lastechniek, over hoe Jack Kroon & Rob Bierens het proces ervaren hebben en wat er zo bijzonder was bij deze overname!

Marketingplan

Met deze marketing weten klanten jou te vinden! 

10 December, 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen. Wat gaat 2019 met zich mee brengen op het gebied van online marketing? Steffie heeft het voor je uitgezocht! Will jij voorlopen op je concurrenten? Zorg dat Google je vindt, maak gebruik van Chatbos en verzamel die gouden emailadressen. En dan nu graag in het Nederlands:

100.000 Bedrijfsadviseurs, op dat hele kleine stukje aarde

20 November, 2018

Op dit moment bedraagt Nederland volgens het CBS 105.290  adviesbureau's. Dat zijn er nogal wat. En elke dag komen er meer bij.  Hebben we in Nederland wel vraag naar zoveel adviesbureau's?

HKB voor succesvoller ondernemen

Nieuwe gezichten bij HKB

19 November, 2018

HKB blijft groeien! Even alle nieuwe medewerkers op een rijtje: Max Beenen is ons team komen versterken als Junior bedrijfsadviseur, Simone Sleddens vervult de functie van Office manager en Steffie van Weert als Junior marketing adviseur. Daarnaast is Judith Beeren begonnen met haar afstudeerstage bij HKB voor haar Universitaire Master.

HKB voor succesvoller ondernemen

HKB Oirschot één jaar!

13 November, 2018

Wat is de tijd voorbij gevlogen. Tijd om eens terug te blikken samen met eigenaar & adviseur Jack Kroon. We hebben hem aan de tand gevoeld over hoe hij zelf het afgelopen jaar ervaren heeft. Daarnaast ook over wat nu de grootste kick geeft aan het ondernemen met je eigen kantoor, hoe Jack het succes van HKB Oirschot verklaart en wat zijn ambities...

Welkom Steffie!

17 October, 2018

Wij blijven groeien! In oktober start Steffie van Weert als Junior Marketing adviseur bij HKB. Ze heeft haar hbo-opleiding Commerciële Economie met specialisatie marketing afgerond en is nu klaar voor haar uitdaging bij HKB. Wij stellen Steffie graag aan je voor!

HKB onderzoekt: Doe je het voor jezelf of je buurman?

16 October, 2018

Christiaan van HKB deed onderzoek naar de houding van ondernemers bij het implementeren van een techniek: Hoe ga je dat doen? En misschien nog wel belangrijker: Waarom ga je dit doen?

Dit betekent Prinsjesdag 2018 voor ondernemers!

19 September, 2018

Het nieuws wordt gedomineerd door het afschaffen van de dividendbelasting, maar is dat voor ons wel zo interessant?

Nieuwe gezichten bij HKB!

17 September, 2018

3 nieuwe medewerkers zijn gestart bij HKB! Simone, Max en Judith stellen zich aan jou voor.

Geld is niet het probleem, dus maak je plannen waar!

22 August, 2018

Geld mag echt geen excuus meer zijn om je plannen niet uit te voeren. Wij vertellen je graag hoe je jouw plannen kan financieren, wat de voor- en nadelen daarvan zijn en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Hoe het Actieplan Orbis helpt groeien

26 July, 2018

Precies 1 jaar geleden is Koen van Hout van Projectbureau Orbis gestart met HKB. Op dat moment had Koen een klein projectbureau. Hij twijfelde of een bedrijfsadviseur bij ‘zo’n klein bedrijf’ wel de juiste stap was, en of dat niet allemaal overdreven en duur was. Nu, 1 jaar later, laat hij graag weten hoe dit voor hem heeft uitgepakt.

Kan ik het faillissement van jouw bedrijf voorspellen?

23 July, 2018

Zijn faillissementen van individuele MKB-bedrijven te voorspellen? Ik denk van wel en daarom wil ik de komende maanden bedrijven testen op een model die ik zelf ontwikkel. Wil je meer weten over het onderzoek of wil je onderdeel uitmaken van mijn testset? Stuur een mailtje naar: l.trommelen@hkb-advies.nl

Hoofdkantoor Brabant heet vanaf nu HKB!

8 June, 2018

Tijdens Kempentech heeft Hoofdkantoor Brabant een nieuwe naam en huisstijl gelanceerd!

Groot nieuws: Verhuizing HoofdKantoor Brabant!

1 May, 2018

Een verhuizing staat op stapel voor Hoofdkantoor Brabant, dat gaat verhuizen van Eersel naar Veldhoven. Na 4 jaar op de Meerheide in Eersel is het tijd voor een nieuw kantoor met een eigentijdse uitstraling.

Omroep Brabant: Je moet kiezen (interview met Rob Bierens)

1 November, 2017

Rob was live in de uitzending bij het programma Muziek & Zo van Omroep Brabant. Rob vertelde over zijn werk als adviseur en de uitbreiding met nieuwe bedrijfsadviseurs.

Opening HKB-kantoor Oirschot

18 October, 2017

Opening HKB-kantoor Oirschot