De juiste koers en structuur in de organisatie

Drukkerij Hensen Foliedrukkers

Drukkerij Hensen is een bedrijf gespecialiseerd in foliedrukken; en dat al 25 jaar lang. Foliedrukken houdt in dat er metallic folie op bestaand drukwerk wordt gedrukt. Denk bijvoorbeeld aan het voorzien van foliebedrukking op productverpakkingen, postzegels, tijdschriften of wenskaarten.

De uitdaging van Drukkerij Hensen en directeur Bram Hensen

Drukkerij Hensen zit in de transitie van een klein informeel bedrijf naar een groot formeel bedrijf. De omzet is de afgelopen jaren gestegen en het bedrijf is gegroeid. Het aantal medewerkers is toegenomen, maar ontwikkeling van de structuur in de organisatie bleef achter. Door de waan van de dag was er geen tijd om stil te staan en te focussen op taken & verantwoordelijkheden, medewerkers en de processen. Er waren in de loop van de tijd namelijk veel taken bij gekomen, zonder dat deze taken goed opgenomen werden in het bedrijf. Dit kon niet langer doorgaan op deze manier. En nu is het tijd voor de inhaalslag.

De samenwerking tussen Drukkerij Hensen en HKB

Daarom werkt Bram Hensen sinds december 2018 nauw samen met Jack Kroon, Max Beenen en Steffie van Weert van HKB Oirschot. De begeleiding van Jack en Max hierin was om de strategische koers van Drukkerij Hensen gezamenlijk uit te stippelen. Om de strategische doelen te bereiken is er begonnen om de structuur in de organisatie als eerste aan te pakken. We zijn begonnen bij de basis en hebben bedrijfsprocessen onder de loep genomen en taken en verantwoordelijkheden bepaald. Er is een beter beeld ontstaan van alle werkzaamheden en de verdeling ervan. Medewerkers weten beter wat ze van elkaar kunnen verwachten en mogen elkaar er ook op aanspreken. Daarnaast verzorgt Steffie de implementatie van de nieuwe website, om de branding van het bedrijf te verbeteren.

Drukkerij Hensen is nu in sneltreinvaart de achterstand aan het inhalen. Bram Hensen is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe.

Drukkerij Hensen over tien jaar

Waar staat Drukkerij Hensen over tien jaar? Het is dan een volwassen en dynamisch bedrijf met gestandaardiseerde en formele processen. Er staat dan een heldere structuur en de directie begeeft zich op strategisch niveau en kan zijn MT aansturen op resultaat. Binnen Drukkerij Hensen hangt een goede werksfeer waar men hard samenwerkt om de klant optimaal te bedienen.