Hoe financieel gezond is jouw bedrijf?

Erik Davidse heeft in het afgelopen jaar voor HKB een model opgezet om MKB-bedrijven effectief financieel in kaart te brengen. Dat deed hij als onderdeel van zijn afstudeeropdracht voor de Hbo-opleiding Finance & Control. Het doel van zijn onderzoek was om data uit boekhoudsystemen en jaarrekeningen om te zetten naar praktische informatie om snel in te zetten. Bijvoorbeeld voor bedrijfskundig advies en als ondersteuning voor diverse beslissingen in bedrijven. Om dit te bereiken, heeft Erik op basis van verschillende financiële modellen een Excel gebaseerde analysetool opgezet die onze adviseurs nu gebruiken.

Deze analysetool helpt bij veel verschillende vragen. Een paar daarvan zijn: Wat is het rendement op geld dat we geïnvesteerd hebben? Hoe ontwikkelt de waarde van mijn bedrijf zich? Aan welke ‘knoppen’ kan ik sturen om mijn resultaten te verbeteren? Hoelang duurt het gemiddeld voordat afnemers betalen? De antwoorden hierop worden helder gepresenteerd in een dashboard.

De tool van Erik geeft HKB de mogelijkheid om op kwalitatief hoog niveau te analyseren, financiële uitdagingen in beeld te brengen en prognoses te toetsen. Dit is een heel waardevolle toevoeging voor de dienstverlening van HKB.

Meer weten? Neem contact op met HKB voor een vrijblijvende introductie van de tool.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.