Kun jij succesvolle bedrijven nog succesvoller maken?

Heb jij de kennis en ervaring om een ondernemer te ondersteunen  bij het ondernemen? Wil jij weer energie krijgen van je werk, in plaats van energie stoppen in de bedrijfspolitiek? Als zelfstandig ondernemer aan het werk, maar wel behoefte aan collega’s?  3x ja, dan ben jij de adviseur die HKB zoekt!

Over HKB

HKB is een kleine organisatie met grootse plannen. HKB is in 2014 opgericht, met op dat moment ruim 10 jaar advieservaring en 50 jaar praktijkervaring. Onze missie is om hoogwaardig bedrijfskundig advies op een praktische manier bereikbaar te maken voor het MKB. Wij zien namelijk dat veel potentie hier onbenut blijft. Veel ondernemers hebben specialiteiten in huis maar missen kennis, ervaring en doortastendheid op strategische, organisatorische, commerciële of financiële zaken. Adviseurs van HKB kunnen ondernemers hierin ondersteunen om bedrijven succesvoller te maken.

Wil jij kennismaken met onze adviseurs? Klik hier

Wat doen wij?

Wij zijn een organisatie die bedrijven in de MKB-sector ondersteunt door het verlenen van bedrijfskundig advies. Wij gaan náást de ondernemer staan en geven advies waar de ondernemer echt iets aan heeft. Daarnaast hebben wij de ambitie om door te groeien en dé MKB adviespartner te zijn. Wij ondersteunen en adviseren bij het voorbereiden van zowel strategische beslissingen, maar helpen ook op specifieke vakgebieden. En we streven ernaar dat onze klanten niet enkel klanten, maar goede relaties van ons zijn.

Wij zijn de ‘business friend’ voor de ondernemer én zijn bedrijf.

Waarom HKB?

Jij bent zelfverzekerd dat jij je eigen advieskantoor kunt uitbouwen. Dat je jouw eigen relaties kunt opbouwen en je eigen klanten kunt binden. Maar waarom zou je je tijd stoppen in het uitwerken van producten, een eigen website en marketing en je administratie, in plaats van meteen aan de slag te gaan met je klanten? En waarom zou je dat allemaal helemaal alleen doen?

Aansluiten bij HKB heeft veel voordelen. Zo sluit je je aan bij een organisatie die al 10 jaar advies geeft aan het MKB en met succes! Klanten zijn zeer tevreden over HKB en blijven vragen naar de diensten van HKB. Als adviseur sluit je je aan bij een bedrijf dat bekend is in de regio en waarbij de organisatie staat als een huis. Daarnaast heb je bij HKB de volgende voordelen als je een eigen HKB-vestiging in jouw regio opent:

 • – Je start je éigen praktijk en begint met een vliegende start!
 • – Je kan met mede HKB-adviseurs sparren en kennis delen
 • – De marketing voor jouw nieuwe vestiging wordt voorbereid
 • – Je treedt toe tot een club enthousiaste en kundige mensen
 • – Je krijgt ondersteuning bij klantenacquisitie, zodat je direct kunt beginnen
 • – Wij investeren samen in jou!

Lees hier waarom Jack Kroon voor HKB gekozen heeft!

Wat houdt aansluiten bij HKB in?

Bij HKB staan wij voor succesvoller ondernemen, voor zowel onze klanten als onze HKB-adviseurs. Dit realiseren wij door jou zo goed mogelijk op weg te helpen, waardoor jij je meteen kan focussen op het helpen en ondersteunen van bedrijven. Maar hoe gaat dit nou in zijn werk?

Het opzetten van de praktijk gebeurt door het starten van een V.O.F. waarbij jouw persoonlijke B.V.  een samenwerking aangaat met HKB. In deze V.O.F. investeren wij samen een gelijk bedrag. Deze investering wordt vervolgens gebruikt om:

 • – Jou een intensief trainingsprogramma te geven ter voorbereiding voor het adviseurschap bij HKB
 • – De marketing voor jouw vestiging in orde te maken
 • – De administratie voor te bereiden
 • – Ondersteuning te krijgen bij klantenacquisitie

Wie zoeken wij?

Wij zoeken bedrijfsadviseurs die ondernemers in het MKB willen helpen met bedrijfskundige vragen en de ambitie hebben ondernemingen succesvoller te maken. Jij hebt een flinke dosis kennis en ervaring en jij wilt dit inzetten om ondernemers vooruit te helpen.

Voor een juiste ‘fit’ tussen jou en HKB voldoe je aan de volgende criteria:

 • – Je hebt een afgeronde HBO-/ WO- diploma in de richting bedrijfskunde, commercieel, technisch of financieel
 • – Je hebt ervaring op directieniveau
 • – Je hebt een sterk analytisch vermogen
 • – Je bent een stevige gesprekspartner voor een DGA
 • – Je kan je goed inleven in de ondernemer
 • – Je bent energiek en enthousiast en vol ambitie om je eigen praktijk succesvol te maken!

Spreekt dit concept je aan? Twijfel niet en neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak om kennis met ons te maken.

Je kunt ons bereiken op +31 40 402 1112 of mail naar info@hkb-advies.nl

Spreek ook een HKB-adviseur en vraag naar zijn ervaringen! Jack Kroon, Frans Vogels, Rick van Hout en Rob Bierens beantwoorden al jouw vragen.

Heb jij het in je HKB-adviseur te worden?

Wij hebben een vragenlijst samengesteld waarin jij in 15 minuten ontdekt of het worden van bedrijfsadviseur voor het MKB iets voor jou is?

Ben jij ook zo benieuwd? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor adviseurs en je ontvangst naast deze vragenlijst ook 1 x per maand tips, nieuws en ervaringen over het zijn van (HKB-)adviseur!